Zicht op medewerkers met geldzorgen

Medewerkers met schulden…het kan u als werkgever veel geld kosten. Er is de laatste jaren dan ook veel aandacht voor dit onderwerp. En dat zorgt ervoor dat er steeds meer (preventieve) hulpmiddelen ontwikkeld worden. Zo is er onlangs een nieuwe website gepubliceerd waarmee werkgevers meer inzicht krijgen op medewerkers met geldzorgen. Een initiatief van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, het NIBUD, Divosa, NVVK en Wijzer in geldzaken.

Hoe ontstaan geldzorgen?

Iemand kan door diverse gebeurtenissen in de financiële problemen komen. Natuurlijk helpt het niet wanneer iemand geen enkele interesse heeft in zijn of haar inkomsten en uitgaven. Iemand kan makkelijk in de problemen komen door signalen te negeren en teveel uit te geven, of door aankopen te doen op afbetaling of krediet. Maar ook grote levensgebeurtenissen als een echtscheiding, ontslag, ziekte of overlijden kunnen leiden tot geldzorgen.

Werkgever tast in het duister

Veelal heeft een werkgever in het beginsel niet in 19689630 - concept od cuting cost with money and measuring tapede gaten dat het de verkeerde kant op gaat bij een medewerker. Ook als er een open communicatiesfeer heerst op de werkvloer, zijn geldzorgen vaak niet iets waar men makkelijk over praat. Schaamte is een veelgehoord argument om hierover te zwijgen, en dat zorgt ervoor dat een medewerker ook niet makkelijk om hulp vraagt. Vaak krijgt een werkgever pas door dat er geldzorgen zijn als het al te laat is en preventieve maatregelen niet meer werken.

De kosten die dit met zich meebrengt kunnen, zoals we eerder al schreven, hoog oplopen: verwerking van loonbeslag, (ziekte)verzuim en uiteraard productiviteitsverlies. Ook is een medewerker met geldzorgen gevoeliger om tot diefstal of fraude over te gaan, of vatbaar voor omkoping en chantage.

Nieuwe website biedt (eerder) inzicht

De nieuwe website, www.financieelgezondewerknemers.nl, biedt werkgevers nu de mogelijkheid om beter zicht te krijgen op medewerkers met geldzorgen. Hier staan vele tips en adviezen te lezen: welke signalen aangeven dat er iets speelt, hoe u als werkgever het gesprek aangaat en welke hulp een werkgever de medewerker kan bieden. Maar ook zijn er checklists te vinden en kunnen werkgevers opzoeken naar welke instantie(s) ze een medewerker met geldzorgen het beste kunnen doorverwijzen.

Doe er vooral uw voordeel mee!


Gerelateerde blogs

Medewerkers met schuldenMedewerkers met schulden niet meer negeren.

.

.

.

.

.

.

Delen:Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInShare on FacebookEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *