Loopbaancheck

Ontdek je kwaliteiten en kansen, met de Loopbaancheck van Bark Consult

Een Loopbaancheck is een aanrader voor wie zich afvraagt of een nieuwe stap in de carrière verstandig is en zich bijvoorbeeld in één van de volgende situaties herkent:

  • Ik wil graag weten:  ‘Wie ik  ben, wat ik kan en welke mogelijkheden er op de arbeidsmarkt voor mij bestaan?’
  • Ik wil mij graag verder ontwikkelen. Wat zijn voor mij  passende opleidingsmogelijkheden en een geschikte loopbaanrichting?
  • Passen mijn huidige werkzaamheden (nog) wel bij mijn  competenties?
  • Zou een andere functie beter bij mij passen? Zal ik voor een  nieuwe stap in mijn loopbaan eerst niet een helder beeld moeten hebben van mijn talenten, en mijn ontwikkelpunten?
  • Ik vind het  moeilijk om te benoemen wat nu precies mijn talenten en kernkwaliteiten zijn en hoe  ik deze beter kan benutten.

Neem contact op

Een Loopbaancheck verschaft inzicht

Inzicht in wie jij bent, over welke talenten en competenties je beschikt. Maar ook welke beroepen bij je passen. Het is een uitstekend instrument om je loopbaankoers aan te scherpen of te bepalen.

Loopbaancheck

Afhankelijk van persoonlijke wensen en het beschikbare budget kan Bark Consult hiervoor verschillende testmethoden inzetten:

  1. Talenten Motivatie Analyse (een NIP-erkende test): Een helder inzicht wordt geboden in wie je bent, welke talenten je bezit, in welke mate deze ontwikkelbaar zijn, in welke werkomgeving je het beste gedijt en wat jouw ontwikkelrichting is.
  2. Beroepssectoren Activiteiten Interesse Analyse: Deze test brengt de bij jou passende beroepssectoren en een aantal voorbeeldfuncties helder in kaart.
  3. IJkpuntentest (Bark): Deze brengt jouw voorkeuren (drijfveren), aanleg, normen en waarden naar voren. Bijvoorbeeld: In welke mate heb jij behoefte aan uitdaging, zekerheid, instructies, leidinggeven, vrijheid van handelen? Ben je specialistisch of generalistisch aangelegd, beschik je over ondernemersbloed en in welke mate ben je een dienstverlener?
  4. De persoonstype test: Deze test geeft een beeld hoe jij overkomt op anderen. Welk type domineert, wat zijn jouw kernkwaliteiten en valkuilen?
  5. Beroepskeuzetest: Op basis van 5 verschillende testvormen worden (uit circa 3500 beroepen) beroepen geselecteerd die het meest bij jouw interesse, kwaliteiten en voorkeuren aansluiten.

Het verloop van de Loopbaancheck

Alle testen maak je thuis op jouw eigen computer. Bij de 1e en 2e test wordt bij Bark onderscheid gemaakt tussen testen bedoeld voor klanten met een MBO niveau en klanten met een HBO/Academisch niveau. De verdiepingsslag wordt vervolgens gemaakt tijdens een consult met een professionele loopbaancoach bij jou in de buurt.  Tijdens deze consulten krijg je antwoord op de vragen: Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik? Welke banen passen bij mij?

De uitkomsten van dit onderzoek worden desgewenst verwerkt in een door de loopbaancoach opgesteld Arbeidsmarkt Zoek Profiel. Daarbij wordt ook een helder, realistisch beeld van passende beroepen, arbeidsmarktkansen en salariëring gegeven. Dit zoekprofiel is een uitstekende basis voor je ontwikkeling en (toekomstige) sollicitatieactiviteiten.

Looptijd en kosten van de Loopbaancheck

Looptijd: van 1 – 5 weken (afhankelijk van de keuze)
Consulten:  1 – 4  (van 1 – 1,5 uur; afhankelijk van de keuze)
Tarief: vanaf € 545,-

Meer weten over de Loopbaancheck?

Neem contact met ons op voor meer informatie over de Loopbaancheck, of voor een afspraak voor vrijblijvende intake:

Neem contact op

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren