Verder met de Modernisering Ziektewet oftewel BeZaVa

 

Hoogstwaarschijnlijk heb je er al veel over gehoord. Per 1 januari 2017 zal de wet BeZaVa (Beperking Ziekteverzuim en Arbeidsongeschiktheid Vangnetters) gewijzigd worden.

De wet BeZaVa

De wet BeZaVa is op 1 januari 2013 in werking getreden en staat ook wel bekend als “Modernisering Ziektewet”. Met deze wetgeving worden zowel de werkgever als de werknemer meer geprikkeld om langdurige arbeidsongeschiktheid bij werknemers met een tijdelijk dienstverband te voorkomen. Hoewel “Modernisering Ziektewet” anders doet vermoeden gaat dit dus verder dan alleen de Ziektewet.

Wijziging wet BeZaVa per 1 januari 2017

Elke werkgever krijgt te maken met de komende veranderingen. Er moet namelijk een keuze gemaakt worden of je als werkgever eigen risico drager (ERD) wordt/blijft, je publiekelijk (UWV) verzekert of je privaat (Verzekeraars) verzekert.

BeZaVa

Het is namelijk zo dat per 1 januari 2017 niet alleen werknemers met een vast dienstverband onder deze wetgeving vallen, maar ook werknemers met een tijdelijk dienstverband. Dit kan voor werkgevers een grote financiële schadelast betekenen. Het wordt dus nog belangrijker de instroom naar de WGA (Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten) zo klein mogelijk te houden.

De dienstverlening van Human ConneXion helpt je bij het inzichtelijk maken van deze schadelast én, belangrijker, kan samen met Bark Consult een oplossing bieden om deze te beperken. Ga jij ook te maken krijgen met deze problematiek, dan komen wij graag vrijblijvend bij je langs om de mogelijkheden te bespreken. Neem gerust eens contact op.


Gerelateerde blogs

BeZaVa.

.

.

.

.

.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Delen:Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInShare on FacebookEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *