Re-integratie 3e spoor soms onvermijdbaar

 

Re-integratietrajecten helpen een langdurig zieke of arbeidsongeschikte werknemer om weer aan het werk te gaan. Het is beter deze zo snel mogelijk aan passende arbeid te helpen, zodat er niet onnodig een achterstand tot de arbeidsmarkt ontstaat. Immers: hoe langer iemand uit de running is, hoe moeilijker het wordt om weer aan de slag te gaan. U heeft vast weleens gehoord van re-integratie 1e en 2e spoor. Minder bekend is re-integratie 3e spoor, vandaar dat we u hierover graag wat verder informeren.

Vormen van re-integratie

Bij re-integratie 1e spoor ligt de focus op terugkeer bij de huidige werkgever, en dan in eerste instantie binnen de huidige functie. Lukt dit niet, dan wordt gekeken of er bij de huidige werkgever andere passende arbeid geboden kan worden. Soms lukt het echter niet een werknemer bij de huidige werkgever aan passende arbeid te helpen. In dat geval treedt re-integratie 2e spoor in werking: de werkgever gaat samen met de werknemer op zoek naar passende arbeid bij een andere werkgever.

Minder bekend, maar soms onvermijdelijk, is re-integratie 3e spoor. Wij leggen u graag uit wat het is en wanneer dit kan worden ingezet.

Re-integratie 3e spoor

Na 2 jaar in de Ziektewet gezeten te hebben, volgt voor de werknemer een WIA keuring bij het UWV. Uit deze keuring kan blijken dat er sprake is van functioneel benutbare mogelijkheden. Dit houdt in dat de werknemer wel nog bruikbare kwaliteiten bezit om arbeid te verrichten. In dat geval komt de werknemer in aanmerking voor een WGA uitkering (Wet werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten). Vanuit de WGA uitkering krijgt de medewerker ondersteuning om alsnog een passende baan te vinden. En dit noemen we een 3e spoor traject.

re-integratie 3e spoor

Wanneer kan re-integratie 3e spoor worden ingezet?

Het 3e spoor traject kan dus worden ingezet door UWV, de verzekeraar of de werkgever zelf. Wanneer een werkgever een verzekering heeft voor 3e spoor trajecten, dan worden de kosten voor de WGA uitkering worden gedragen door het UWV of de verzekeraar. Heeft de werkgever dit niet verzekerd, dan blijft deze voor de duur van maximaal 10 jaar zelf verantwoordelijk voor re-integratie van de werknemer.

Wat levert re-integratie 3e spoor op?

Het doel van re-integratie 3e spoor is het vinden van passend werk voor en duurzaam plaatsen van de medewerker die gedeeltelijk arbeidsgeschikt is en een WGA uitkering ontvangt en het beperken van de kosten voor werkgever/UWV.

Human@Work helpt ook bij 3e spoor re-integratie

Werkgevers kunnen Human@Work inzetten om te ondersteunen bij de re-integratie van de werknemer. Voor een grote verzekeraar verzorgt Human@work met hun samenwerkers momenteel 3e spoor trajecten. Deze groep van samenwerkers, bestaande uit professionals met diverse specialisaties, bieden elk een regionaal netwerk en voeren een gelijke werkwijze. Deze werkwijze hanteert Human@work ook voor zijn 2e spoor en outplacement trajecten. Een werkwijze met als rode draad “verkopen”.

Klik op de link als u meer wilt weten over onze dienstverlening voor re-integratie 1e spoor of re-integratie 2e spoor.

Meer informatie of aanmelden? Neem gerust eens vrijblijvend contact op mer Human@Work:

Neem contact op


Gerelateerde blogs

Meer deskundigheid bij 1e, 2e en 3e spoor trajecten.

.

.

.

.

.

.

Delen:Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInShare on FacebookEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *