Op zoek naar een baan? Zet je netwerk in!

 

Het belang van je netwerk bij het vinden van een baan blijft alsmaar stijgen. Waar je vroeger de krant opensloeg of je simpelweg inschreef bij een uitzendbureau, zetten tegenwoordig steeds meer Nederlanders hun netwerk in. En dat blijkt zeer effectief.

Online werving en selectie

Er zijn natuurlijk vele manieren om een (nieuwe) baan te vinden. Het internet heeft daar jaren geleden al een brug in geslagen. Er worden dan ook nog steeds veel banen gevonden via vacaturesites. Dit is mede te danken aan de ontwikkelingen in de techniek achter vacaturesites. Het uploaden van het CV in een databank van een vacaturesite wordt steeds effectiever door nieuwe technologieën bij het matchen van vacatures en kandidaten. Deze online databanken in combinatie met innovatieve recruitmentsystemen zorgen voor een betere match tussen vraag en aanbod. De effectiviteit van deze matchtechnologieën wordt steeds groter, waardoor een recruiter niet meer zoveel irrelevante CV’s hoeft door te spitten.

Social media en het vinden van een baan

Hoewel social media en apps tegenwoordig actief ingezet worden door zowel werkzoekenden als aanbieders van vacatures (werkgevers zelf en ondersteunende organisaties), blijft de successcore daar nog relatief laag. Deze kanalen helpen zeker mee, maar voeren vaak richting een vacaturesite waardoor de effectiviteit van social media laag lijkt. In de ogen van werkzoekenden is LinkedIn bijvoorbeeld meer een vacaturesite geworden dan een social media kanaal.

Op zoek naar een baan? Zet je netwerk in!

Een (nieuwe) baan via je netwerk

Uit cijfers van 2015 blijkt dat veruit de meeste banen gevonden worden door inzet van bekenden, oftewel het eigen netwerk. Van de werkzoekenden die in 2015 een (nieuwe) baan gevonden hebben, heeft 20% zijn of haar netwerk daarvoor succesvol ingezet. Met name hoger opgeleiden en 50-plussers vinden vaak op deze manier een baan. Hierbij is een relatief groot en goed onderhouden netwerk natuurlijk wel belangrijk.

Hoger opgeleiden steken vaak meer tijd en moeite in het onderhouden van hun netwerkrelaties. Hierdoor ontstaat de gunfactor en is een groot deel van het netwerk bijna automatisch bereid om te helpen in de zoektocht naar een baan. De effectiviteit bij 50-plussers komt meer door de jaren aan ervaring. Zij zijn al jaren werkzaam en hebben daardoor een groot netwerk opgebouwd. Ook hebben zij zich al jaren bewezen in de ogen van hun netwerk en er is dus een groot vertrouwen.

Moet je alleen vertrouwen op je netwerk?

Nee, beter van niet. Hoewel inzet van je netwerk erg effectief is, is het geen garantie dat je makkelijk een (nieuwe) baan vindt. Het is belangrijk dat je diverse kanalen met elkaar combineert. En dat betekent niet dat je overal aan mee hoeft te doen. Bepaalde kanalen zijn meer of minder geschikt voor bepaalde doelgroepen. Wanneer je duidelijk hebt voor jezelf waar je precies naar op zoek wilt gaan, is het belangrijk te bekijken via welke kanalen je de meeste kans maakt op succes. Dat is maatwerk en kan voor iedereen anders zijn. Er zijn tegenwoordig gelukkig diverse partijen die je daarmee kunnen helpen, zoals een loopbaancoach.

bronnen: Academie voor arbeidsmarktcommunicatie & hoevindikeenbaan.com

Ben jij op zoek naar begeleiding bij het vinden van die ideale (nieuwe) baan? Neem dan gerust eens contact met ons op. Wij kunnen je verder helpen!


Gerelateerde blogs

Tips voor een goede sollicitatiebriefJe eigen jobhunting trajectBlijf inzetbaarLeren netwerkenMeest gestelde vragen tijdens een sollicitatiegesprek.

.

.

.

.

.

.

.

.

Bewaren

Delen:Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInShare on FacebookEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *