Mobiel solliciteren stijgt in populariteit

Uit onderzoek in 2016 van Indeed in samenwerking met TeamVier blijkt dat mobiel solliciteren serieus in populariteit stijgt. Van de 619 ondervraagde sollicitanten blijkt dat de helft de voorkeur geeft aan mobiel solliciteren. Onder de 318 ondervraagde HR-managers geeft zelfs 84% aan dat mobiel solliciteren inmiddels een belangrijke rol speelt in hun onderneming.

De markt van werving en selectie is al jaren flink in beweging. Zij hebben het hoofd moeten bieden aan de magere arbeidsmarkt tijdens de crisisjaren en de veranderende regelgeving in de wet. Mobiel solliciteren kon natuurlijk niet lang uitblijven en nu blijkt dat het steeds verder terrein wint.

Generatiekloof bij mobiel solliciteren

Er lijkt nog wel een generatiekloof te bestaan als het gaat om mobiel solliciteren. 59% van de ondervraagde jongeren van 18 tot en met 24 jaar geeft de voorkeur aan mobiel solliciteren, tegenover 42% van de ouderen (45 tot en met 65 jaar). Aan de ene kant is dit logisch. Er zijn nog zoveel generaties die niet zijn opgegroeid met de hedendaagse technologie. Echter is het juist voor deze oudere werklozen erg belangrijk de ontwikkelingen bij te houden en zich eigen te maken.

Mobiel solliciteren

Gemak dient de mens…of toch liever niet?

Over de wijze van mobiel solliciteren lijkt men het nog niet helemaal eens. Ongeveer 22% verwacht te kunnen solliciteren met bijvoorbeeld een zogenaamde ‘solliciteer direct’ knop. Oftewel een ‘one-click’ toepassing. In dit geval worden de persoonlijk gegevens van de sollicitant direct door het systeem doorgezonden naar de potentiele werkgever. Daar tegenover staat dat 30% aangeeft toch liever zelf de benodigde gegevens in te vullen op een mobielvriendelijk formulier. De grootste groep, namelijk 44%, zou graag een keuze krijgen tussen beide.

Wat vind jij?

Wat zou jouw voorkeur genieten: welke vorm van solliciteren vind jij het prettigst en waarom? En als je mobiel solliciteert, zou jij dan kiezen voor de ‘one click’ optie of liever zelf je gegevens invullen op een formulier? Laat je reactie achter. We zijn benieuwd naar jullie mening!

Kun je wel wat hulp gebruiken bij je sollicitatie(traject)? Wij staan graag voor je klaar! Neem gerust eens vrijblijvend contact met ons op:

Neem contact op

Delen:Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInShare on FacebookEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *