Medewerkers met schulden, we kunnen het niet meer negeren

 

Maar liefst 4 van de 5 werkgevers krijgt tegenwoordig te maken met schuldenproblematiek bij een medewerker. De tijd dat u dit als werkgever kon negeren is voorbij, het is vandaag de dag een actueel thema binnen HR. Door schuldenproblematiek functioneren werknemers niet optimaal en zijn zij gevoelig voor verzuim. Loonbeslagen en het verzoek om voorschotten komen steeds vaker voor en zelfs het Nibud gaat investeren in financiële coaches op de werkvloer. Dit verdient aandacht van u als werkgever.

Vooroordelen omtrent schuldenproblematiek

Schuldenproblematiek beperkt zich niet langer tot laagopgeleiden of medewerkers uit achterstandswijken, zoals jaren terug vaak het geval was. Ook hoogopgeleiden lopen door de nasleep van de economische crisis nu een reëel risico met schulden te maken te krijgen.
Gevoed door bijvoorbeeld tv programma’s zoals “Een dubbeltje op zijn kant”, lijkt het soms alsof schuldenproblematiek niet alleen draait om onvermogen. Het lijkt soms zelfs alsof onwil en tegendraads gedrag de boventoon voert. Dit roept een negatief stigma in het leven over mensen met schuldenproblematiek.

Taboe

Het was altijd al een taboe om over je schulden te spreken, maar dit soort vooroordelen helpen natuurlijk niet het taboe te doorbreken. En dat is nu juist een belangrijke eerste stap, het doorbreken van dit taboe.

Schuldenproblematiek bespreekbaar makenSchuldenproblematiek

Schuldenproblematiek is in rap tempo een breed maatschappelijk probleem geworden, maar werkgevers weten er (nog) niet goed mee om te gaan. Er heerst angst. Angst om het bespreekbaar te maken en daarmee misschien de privacy van uw werknemer te schenden. Want, wat mag u nu wel en niet vragen aan uw medewerker? Het kan ook zo zijn dat u gewoonweg niet goed weet hoe u dit bespreekbaar moet maken, hoe u moet reageren.

Ook voor de schuldenaar zelf is het vaak moeilijk hierover open en eerlijk te communiceren. Zij verbergen het liever, voor zowel hun sociale als hun werkomgeving. Een gevoel van schaamte overheerst.
Veelal veroorzaakt door de vooroordelen die kleven aan schuldenproblematiek. En dat, terwijl het juist zo belangrijk is om uit deze schaamte te treden. Er is goede begeleiding die een schuldenaar kan helpen, maar als men zwijgt uit schaamte zal men ook niet op zoek gaan naar hulp.

Schuldenproblematiek en verzuim

De impact van schuldenproblematiek op verzuim is groter dan ooit, met name bij het laagfrequent verzuim. Bij een burn-out blijkt ook vaak schuldenproblematiek een medeoorzaak te zijn. En zo zijn er nog vele manieren te benoemen waaruit blijkt dat de impact van schuldenproblematiek op verzuim niet meer te negeren valt.

Het is dan ook niet gek dat werkgevers steeds vaker op zoek gaan naar handvatten voor preventie. Zij willen het graag (eerder) kunnen signaleren en willen in staat zijn te zorgen voor een adequate interventie. Schuldhulpverlening is in principe een taak van gemeenten (oftewel kredietbanken), maar vaak zijn de eerste signalen en problemen merkbaar op de werkvloer. Bij u als werkgever. Hoog tijd dus om schuldenproblematiek uit de taboesfeer te halen.

Een helpende hand

Bent u op zoek naar hulp hierin of wilt u weten wat schuldenproblematiek bij een werknemer u kan gaan kosten? Wij helpen u graag het risico en de kosten inzichtelijk te maken.

Neem gerust eens contact op voor een afspraak:

Neem contact op


Gerelateerde blogs

Medewerkers met schuldenMedewerkers met geldzorgen.

.

.

.

.

.

Delen:Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInShare on FacebookEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *